torsdag 26. september 2013

Bildejustering


Jeg jobber sammen med folk som er flinke til å justere bilder. Det kan være så «enkle» ting som å endre «finske distinksjoner» til å bli norske slik at våre nye ledere kunne opptre i «norske uniformer» da de første bildene av dem ble offentliggjort. Om det var nødvendig eller ei, kan sikkert diskuteres, men det hender at et bilde justeres. Det kan for eksempel være et bilde som tegnes av Frelsesarmeen i pressen som er unyansert og gjengir et «bilde» av en situasjon som vi ikke kjenner oss igjen i. Da er det viktig, og jeg har flinke medarbeidere som tar seg av det også.

Jeg vet ikke om det var viktig for Johannes å justere et bilde av Galileernes forhold til Jesus som fikk ham til å skrive:
Han (Jesus) hadde selv vitnet om at en profet ikke blir verdsatt på sitt eget hjemsted. Da han kom til Galilea, tok folket der vel imot ham, siden de hadde sett alt det han hadde gjort i Jerusalem i høytiden. For også de hadde vært der i høytiden.Joh 4:44-45
Hvorfor er dette viktig å få fram?

Var det fordi Jesus med «hjemsted» tenkte på hvor han virkelig hørte hjemme – altså i Templet, sin Fars hus? Jeg ser ikke bort fra at Johannes tolket det slik. Derfor var viktig å få fram at de «ulærde» fra Galiea hadde lettere for å gripe Jesus og alt han sto for enn åndseliten i Jerusalem. En slik justering er i så fall viktig – og en påminnelse om at også det bilde jeg har av Jesus justeres når jeg «vandrer sammen med ham» hver dag.

Dagens ‘manna’:
Jeg ønsker å ha et riktig justert bilde av Jesus
-------------------
Denne refleksjonen er en del av et Dypdykk i Johannes

Ingen kommentarer: