onsdag 18. september 2013

I feed of the people!

…svarte Eva Burrows på spørmålet om hvordan hun kunne takle det enorme tempoet og programmet hun skulle gjennomføre da hun var general og Frelsesarmeens øverste leder. Det kan fort misforstås.

Misforståelser kan forårsake mye konflikt – særlig dersom det ikke tas initiativ til å oppklare dem. 


Johannes-evangeliet beskriver den ene misforståelsen etter den andre, men heldigvis kommuniseres det på en måte som i det minste forhindrer konflikt. For det er ikke alltid at misforståelsene fører til full forståelse og innsikt. Jesu uttalelse om at han hadde mat å spise som disiplene ikke visste om, førte til følgende respons:
«Har kanskje noen kommet med mat til ham?»Joh 4:33
Jeg skulle gjerne vært inne i hodene til disiplene. Hva tenkte de med det spørsmålet? Hvem ”noen” så de for seg? Hvilken ”mat” tenkte de på?

Kanskje det var så enkelt at de så for seg at noen mennesker hadde passert brønnen og de hadde hatt med seg mat som Jesus hadde fått. Men det kan jo være at de også så for seg ”manna” eller at engler hadde vært der. Jesus måtte forklare:

«Min mat er å gjøre det han vil, han som har sendt meg, og fullføre hans verk»Joh 4:34
Det tror jeg Eva Burrows hadde forstått. Å fullføre et gudgitt oppdrag gir mer energi enn det tar. Når han kaller til å betjene mennesker, er det ”mat” når etterfølgeren får anledning til det. Da næres han eller hun av folket.

Gjennom samtalen med kvinnen hadde opplevd å bli bekreftet som Messias, han hadde nådd ut med det han var sendt for å fullføre – det er den mest næringsrike maten av alt.

Dagens ’manna’:

Det er mat å fullføre Guds vilje. 
--------------------------------
Denne refleksjonen er en del av et Dypdykk i Johannes

Ingen kommentarer: