torsdag 3. oktober 2013

Hele huset

Som forelder ønsker jeg det beste for ”mitt hus”, og for meg er troen en viktig ingrediens i ”det beste”. Der er jeg og Jarle Waldemar hjertens enige, og for ham har det blitt selve kallet.

I takt med en stadig reduksjon av kristendomsundervisning i skolen, har trosformidling i hjemmet fått en renessanse de senere årene. Det er klart at det å oppleve et under gjør noe med en familie og dem som står rundt: 
Faren skjønte at det (underet) var skjedd akkurat da Jesus sa til ham: «Sønnen din lever.» Og han og hele hans hus kom til tro.Joh 4:53
Men jeg tror det er mer enn ”underet” som fører til tro. I beretningen er det flere viktige elementer. Jeg ser en far som viser en kjærlig omsorg – og jeg ser nok en gang hvor viktig det er med ”timing”. Av en eller annen grunn får faren kjennskap til at Jesus er tilbake i Galilea, og han kommer til Kana mens Jesus er der. Med andre ord oppsøker han Jesus i rett tid. 

Det er også viktig for ham å knytte underet til tiden for Jesu erklæring om at sønnen lever. Det betyr at han ønsker å knytte underet sammen med Jesus – sannsynligvis fordi han trodde Jesus var noe mer enn en ”mirakelmann”. Å komme til tro på ham handler ikke om å konstatere at han gjør under, men at han er Messias – Frelseren som gjenoppretter. Det preget mannen så sterkt at barn og øvrig ”familie” også kom til tro.

Dagens ’manna’:
Troen må prege meg slik at den preger familien min
---------------------
Denne refleksjonen er en del av et Dypdykk i Johannes





Ingen kommentarer: