fredag 1. mai 2015

Bevare meg vel!

Jeg valgte tittelen: «Bevare meg vel!» på den første boka jeg skrev. Den ble til på grunn av en utfordring fra Ragnhild Engøy. Hun og ektefellen Kolbjørn, var divisjonsledere i Sentraldivisjonen for ca 25 år siden. De hadde bedt meg tale på et felles hellighetsmøte i Majorstua korps. Temaet jeg valgte var: «Bare Lukas er hos meg» (2 Tim 4:11a). Bakgrunnen for at Lukas var alene igjen hos Paulus, var at Demas hadde forlatt dem fordi «han fikk den nåværende verden kjær» (v 10). 

Jeg valgte å fokusere på hvorfor Lukas ble bevart i denne verden. Dersom jeg i livet til Lukas kunne finne vaner han hadde som gjorde at han ble bevart, ville det kunne hjelpe meg og andre til å bli bevart også. Etter talen kom Ragnhild bort til meg og sa: «Det du talte om i kveld må du skrive en bok om!» - og slik ble det. Tusen takk for utfordringen, Ragnhild! Boka er solgt i nærmere 5000 eksemplarer, og mange har ned gjennom årene gitt tilbakemeldinger om at boka har vært viktig. I tillegg er den gitt ut i sterkt utvidet og bearbeidet utgave på russisk i 4000 eksemplarer. 

Temaet er veldig viktig. Det er nødt til å være det, for Jesus ber om det samme - han visste også om fristelsene av egen erfaring:
Jeg ber ikke om at du skal ta dem ut av verden, men at du skal bevare dem fra det onde.
Joh 17:15
Jesus hadde ingen ønsker om at Gud skulle ta disiplene ut av verden selv om verden hatet dem. Selvfølgelig ville han ikke det, for han visste og vet at disiplene skal fullføre det oppdraget han har lagt grunnvollen til*, og det oppdraget må fullføres her i verden**. Derfor trenger jeg og alle som tror evangeliet, å bli bevart vel!

Dagens ‘manna’ er stadig den samme bønnen:

Bevare meg vel!
----------------------------
* Ingen kan legge noen annen grunnvoll enn den som alt er lagt, Jesus Kristus. (1 Kor 3:11)
** Og dette evangeliet om riket skal forkynnes i hele verden til vitnesbyrd for alle folkeslag, og så skal enden komme. (Matt 24:14)
Denne refleksjonen er en del av et Dypdykk i Johannes

Ingen kommentarer: