onsdag 18. mars 2015

Guds rettergang

«Rettergang» høres litt dramatisk ut, med det er ganske enkelt det juridiske ordet for framgangsmåten som blir brukt i domstolene. I dagens vers kommer det tydelig fram hva som er Guds rettergang:
«Og når han kommer, skal han gå i rette med verden og vise den hva synd er, hva rettferdighet er, og hva dom er.»
Joh 16:8
Av og til lurer jeg på om vi kristne har misforstått hva som er vår oppgave og hva som er Guds. Det har nok hendt rett som det er at jeg har gått i rette med verden for å vise den hva synd, rettferdighet og dom er. Jeg utelukker ikke at det er mulig for Gud å bruke et menneske til en slik oppgave, men min personlige erfaring er at dersom jeg kan få mennesker med meg inn i Guds nærhet, så er det akkurat det som er Guds framgangsmåte. Da blir de møtt med nåden før de blir konfrontert med sannheten. 

Når Gudsnærværet følger en kristen, vil det spesielle «nærværet» (kall det gjerne Talsmannen, parakleten eller Den hellige ånd om du vil) gjøre at de han møter blir konfrontert med synd, rettferdighet og dom uten at det disse begrepene blir nevnt med et ord. Dette er ikke et innlegg mot å bruke ord i formidlingen av evangeliet, men et innlegg til forsvar for Guds rettergang og en tillit til at Den hellige ånd faktisk er i stand til å vise «verden» dette gjennom at jeg er og formidler Jesus.

Dagens ‘manna’:

Det er godt å kjenne Guds framgangsmåte
--------------------------------
Denne refleksjonen er en del av et Dypdykk i Johannes

Ingen kommentarer: