onsdag 9. desember 2015

Rykk tilbake til start!

Det var marerittet i barndommens brettspill å trekke et kort som sa: «Rykk tilbake til start». Stigespillet hadde også sine farlige ruter som gjorde at jeg "falt" helt tilbake. Men det er ikke alltid dumt å ta en tur tilbake til utgangspunktet:
La det som dere har hørt fra begynnelsen, bli værende i dere. For dersom det dere har hørt fra begynnelsen, blir i dere, vil også dere bli værende i Sønnen og i Faderen.
1 Joh 2:24
I Åpenbaringen kommer Johannes med en profetisk hilsen til menigheten i Efesos som går i samme retning: Men dette har jeg imot deg: Du har forlatt din første kjærlighet. Tenk på hvor du sto før du falt. Vend om og gjør de gjerninger du gjorde før! (Åp 2:4-5a)

Det er veldig fort at det vi holder på med som kristne blir noe vi gjør i stedet for noe vi er. Jeg tror at «de gjerningene du gjorde før» ikke nødvendigvis refererer til noe menigheten ikke gjør lenger, men at det tidligere var drevet av kjærlighet, av livet. 


Det er også kjernen i dagens vers, det som har vært i meg siden jeg tok imot evangeliet må bli værende i meg, for det er det som gjør at jeg også blir værende i Sønnen og i Faderen. Egentlig er det der jeg ønsker å starte hver dag – ved utgangspunktet. Da går turen mot målet så mye lettere, også turen mot denne dagens mål: At Han er i meg og jeg i Ham slik at mennesker blir berørt av Ham. 

Dagens ‘manna’:

Jeg vet hva utgangspunktet er!
----------------------------
 Denne refleksjonen er en del av  ‘1 Johannes dykket’

Ingen kommentarer: